Cart0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Vrečke za vakumiranje

   

Izdelkov 5

   

Izdelkov 5

Kaj je vakumiranje?

Vakumiranje je priljubljena rešitev za dolgotrajno shranjevanje živil. Vakuum vrečke in ustrezen aparat najdemo v praktično vsakem gostinskem lokalu, pa tudi v mnogih gospodinjstvih, kjer se morda ta opcija izkaže za še bolj uporabno. Najbolj značilne so vakuumske vrečke verjetno pri spravilu ozimnice, torej večjih količin sadja in zelenjave, ki od tega načina shranjevanja pridobi največ koristi. Zelo primerne so namreč te vrečke za zamrzovanje, kar pomeni, da bosta svežina in obstojnost shranjenih živil dosegli bistveno daljši rok.

Zakaj se uporablja vakuumske vrečke?

Sicer pa se uporabljajo vakuumske vrečke za shranjevanje vseh mogočih živil in mnogih gotovih jedi. Nekaj omejitev postavljajo le občutljive jedi in sestavine, saj vrečke za vakumsko pakiranje ne ponujajo posebne opore, vakum pa lahko občutljivo vsebino vrečke močno stisne.

V industrijski pridelavi in predelavi hrane služi vakuumiranje pogosto hitremu in učinkovitemu pakiranju zgolj ene vrste živila. V tem primeru se je smiselno opremiti z dobrim aparatom, kakovostne vrečke za vakuumiranje pa poskrbijo za to, da končni rezultat ne bo razočaral niti zahtevnejših uporabnikov. Ker so prednosti vakumiranja v veliki meri odvisne prav od kakovosti vrečk, ni pametno tvegati z izbiro izdelkov nižjega kakovostnega razreda, še posebej ne pri večjih projektih pakiranja in daljšem času shranjevanja živil.

Pri samem procesu vakuumiranje nam je najbolj v pomoč oz. je delo tudi najbolje opravljeno s kvalitetnim aparatom za vakuumsko pakiranje.