Cart0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Proizvodnja


V naši ponudbi najdete bogat izbor vrečk in folij, izdelanih iz materialov kot so BOPP, CPP, PET in PLA. S pomočjo laminacije združujemo dva ali več različnih materialov, kar izboljšuje njihove barijerne lastnosti. Ta postopek je ključen za izpolnjevanje standardov embalažne industrije, še posebej v prehrambenem sektorju. Poleg tega uporabljamo različne proizvodne procese, da zagotovimo optimalno kakovost in prilagodljivost naših izdelkov.

Mikroperforacija na tople igle


Prožna embalaža, pridobljena s postopkom vroče mikroperforacije, se uporablja predvsem v prehranskem sektorju za pakiranje še vroče hrane, kot je kruh in pekovski izdelki. Uporabljene folije, odporne in obdelane, so posebej zasnovane tako, da omogočajo transpiracijo embaliranega izdelka. To omogoča, da odvečna vlaga uhaja, hkrati pa ohranja svojo svežino, vonj in mehkobo. Mikroperforacija se prilagodi posebnim potrebam izdelka: za rezan kruh in vse izdelke, ki potrebujejo počasnejšo transpiracijo (v izogib izsušitve in otrditve) , se uporablja mikroperforacija v trakovih, ki se izmenjujejo z neperforiranimi (gladkimi) deli, ki so sposobni zmanjšati izgubo vlage. Na voljo je 5 tipov mikroperforacije in sicer P- Y, P-1, P-3, P-8,P-16.

Makroperforacija s stisnjenim zrakom


Makroperforacija se razlikuje od mikroperforacije zaradi premera lukenj, ki se naredijo na folije. Luknjice so večje, da omogočajo ustreznejšo transpiracijo. Luknjice dosežejo premer 8 mm. Velik premer lukenj je še posebej primeren za vse vrste svežih izdelkov, zlasti za tiste, ki se hitro pokvarijo kot je sveža zelenjava in sadje. Luknjice omogočajo ustrezno prezračevanje in tako izdelki ohranjajo njihove kemijsko - fizikalne lastnosti in vzdržljivost. Predelana makroperforirana folija je primerna za oblikovanje flow-pack sistem vrečk različnih oblik in velikosti z različnimi vrstami prezračevanja,da ustreza njihovi uporabi. 

Rezanje, previjanje in prepogibanje bobin


Proces preoblikovanja velikih industrijskih bobin v manjše in obvladljivejše bobine, ki jih je mogoče enostavno prenesti in naložiti na embalažne stroje, imenujemo rezanje in prepogibanje. Gre za zelo preprost postopek, ki sestoji iz odvijanja industrijskih bobin s stroji za previjanje ali prepogibanje, ki nadaljujejo z rezanjem in previjanjem folije. Izdelujemo mikroperforirane, makroperforirane, gladke, tiskane, netiskane bobine in laminirane bobine ter polrokave.

Varjenje in oblikovanje


Varjenje in oblikovanje vrečk, ki so namenjena za živila se lahko izvaja na gladki, mikroperforirani, makroperforirani, tiskani, netiskani foliji in tako imenovanih wicket vrečkah. Varjenje wicket je vrsta obdelave vrečk. Vrečke so perforirane s sistemom stisnjenega zraka in se zbirajo na žičnem elementu (vilice), z namenom, da se olajša pakiranje izdelka na embalažnem stroju končnega kupca.

Laminiranje


Laminiranje je postopek obdelave materiala v več plasteh, tako da kompozitni material zaradi uporabe različnih materialov, kot je plastika, doseže izboljšano trdnost, stabilnost, zvočno izolacijo, videz ali druge lastnosti. Glavni proizvodni postopek je laminiranje dveh folij, da se ustvari tretji z novimi različnimi lastnostmi. Prvo folijo odvijemo in nanesemo lepilo na površino prevleke, primerne za nanašanje lepila na eno stran folije. Drugo folijo odvijemo in prilepimo na prvo folijo. Kot rezultat se obe foliji združita v eno samo, ki jo navijamo in tvorimo bobino (dupleks bobina). Med seboj izvajamo laminiranje različnih vrst folije, kot so BOPP, CPP, PET in LLDPE.

Fleksotisk


Pri fleksotisku se grafika za tisk odtisne na površino folije z uporabo tiskarskih plošč (klišejev), premazanih z barvo. Vsaki prošnji za tiskanje sledijo dogovori med grafičnim oblikovalcem in stranko glede slike za tisk, položaja, velikosti, ločljivosti in barve. Ko naročnik potrdi grafiko naročimo izdelavo klišeja. S fleksotiskarskim strojem lahko tiskamo na vse vrste folij in je uporaben tako za prozorne kot barvane folije, pri čemer določimo število barv, ki jih bomo uporabili od ene do osem. Naročnik lahko izbira barve po PANTONE lestvici. Tiskanje se lahko izvaja tako na zunanji strani (ki ne pride v stik z živili) in notranji strani. Pri tiskanju na laminiranih folijah (t.i. "dupleks"), barve, ki jih vstavimo med obe foliji, ne pridejo v stik z izdelki, ki jih je treba zapakirati, kar zagotavlja higienske pogoje, ki jih določa zakonodaja.