To spletno mesto za potrebe zagotavljanja funkcionalnosti košarice in zaključka nakupa uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh. Kliknite za več informacij o piškotkih.
Shranjevanje živil v vakuumu lahko predstavlja odlično rešitev za ohranjanje svežine in kvalitete hrane. Vakuumsko pakiranje je način pakiranja, pri katerem se zrak iz embalaže odstrani pred zapiranjem. Tako se omeji rast bakterij in gliv ter prepreči izhlapevanje in vonj živil.
To pomeni, da so vakuumsko pakirani izdelki 3-5 krat dlje sveži kot tisti, ki niso bili pakirani na ta način. Vakuumsko pakiranje ima več prednosti:
Prvič, podaljša obstojnost shranjenih živil, kar nam lahko prihrani denar, saj manj živil zavržemo zaradi pokvarljivosti.
Drugič, ohrani se kvaliteta živil, saj se hranila in okus ne spremenijo.
Tretjič, lahko tudi privarčujemo s časom, saj nam vakuumsko pakiranje omogoča boljši izkoristek prostora pri shranjevanju živil, saj se zmanjša volumen živil po pakiranju.