Cart0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Plastična embalaža POP

   

Izdelkov 2

   

Izdelkov 2

Podjetje Almima Embal že več kot 8 let uspešno sodeluje z italijanskim podjetjem Nespak, ki je del skupine Grouppe Guillin, ki jo je leta 1972 ustanovilo družinsko podjetje Groupe Guillin . Vsa embalaža skupine Groupe Guillin, ki je v naši ponudbi, je 100% primerna za ponovno uporabo in reciklirana, oziroma 100% razgradljiva. Podjetje Groupe Guillin že od vsega začetka zagovarja odgovoren pristop k embalaži in deluje na področju krožne ekonomije. Leta 2020 je s ponosom in veseljem oznanilo ekskluzivno partnerstvo s skupino Preventive Ocean Plastic in tako pridobilo certifikat Ocean Cycle, ki zagotavlja popolno sledljivost proizvodov ter splošno družbeno etiko, s spoštovanjem in upoštevanjem pravic vseh sodelujočih.

Dogovor omogoča, da se na področju morskih vod Indonezije ( državo sestavlja 17.000 otrokov brez čiste in pitne vode) poberejo plastenke, ki se nato razvrstijo in reciklirajo v kakovosten prvoten material. Vsak mesec se tam zbere in reciklira 40.000.000 plastenk, kar znese 500.000.000 zbranih in recikliranih plastenk vsako leto. Na ta način zbrana plastika ni zgolj odpadek, temveč obnovljivi vir. Seveda pod pogojem, da je pravilno zbrana, razvrščena in reciklirana.

Petsto milijonov plastenk namreč tako ne bo pristalo v naravi in s tem v oceanih, istočasno pa program omogoča tudi nova delovna mesta prebivalstvu na območjih z visokim tveganjem onesnaževanja oceanov s plastiko z razvojem infrastrukture in reciklažo. Z vključevanjem POP (Preventive Ocean Plastic ) v našo embalažo želimo širiti ozaveščenost, da je lahko plastika, če je le-ta zbrana, razvrščena in reciklirana, ne zgolj odpadek, temveč obnovljivi vir. Istočasno je naše poslanstvo s POP preventivna akcija, ki ozavešča javnost o razvrščanju odpadkov, pobuda prebivalstvu k odgovornemu ravnanju do okolja ter dokaz, da lahko skupaj spremenimo plastiko v svoj lastni obnovljivi vir.