Cart0Item(s)

Vaša košarica je prazna

Product was successfully added to your shopping cart.

Prednosti in slabosti plastične embalaže za pecivo

Ste kdaj pomislili, kako so vaše najljubše sladke dobrote zapakirane, preden prispejo v trgovino?Ali kako ti sladki prigrizki ostanejo sveži in zaščiteni na poti od tovarne do vašega doma?

Prednosti in slabosti plastične embalaže za pecivo

Embalaža v kateri so živila ni pomembna samo iz vidika ohranjanja svežine temveč je tudi ključni del blagovne znamke in trženja izdelka. Prava embalaža posledično vpliva tudi na odločitev za nakup izdelka..

V temu prispevku vam bomo predstavili različne plastične embalaže za pecivo in slaščice. Raziskali bomo prednosti uporabe plastike in nekatere izzive, ki so povezani z njo.

Različne vrste plastične embalaže

Plastična embalaža je pomemben del živilske industrije. Pomaga ohranjati živila sveža in varna za uživanje. Na voljo so različne vrste plastične embalaže, vsaka pa ima svoje prednosti in slabosti:

1. Najpogostejša vrsta plastične embalaže je polietilen tereftalat (PET). PET je dragocen material iz razloga, da se ga lahko 100% reciklira in to neskončno. PET je nestrupena termoplastična smola, primerna za stik z živili, ki je zaradi svojih lastnosti prosojnosti, odpornosti in plinske pregrade še posebej primerna za proizvodnjo embalaže za živila..

2. Polipropilen (PP) je še ena vrsta plastike, ki se pogosto uporablja v embalaži za živila. Nestrupen termoplastični polimer (brez nevarnosti kontaminacije za zdravje potrošnikov), ne modificira ali spreminja sestave živil in ne spreminja njihovih organoleptičnih lastnosti. Uporablja se ga največ za tople ali zamrznjene jedi ( - 20˙C do + 130 ˙C ) in se ga lahko 100% reciklira.

Prednosti plastične embalaže

Plastična embalaža ima številne prednosti, zaradi katerih je idealna za pakiranje peciva in sladkarij. Plastika je lahka, močna in trpežna, zato je idealna za zaščito krhkih izdelkov. Prav tako je odporna na vlago, kar pomeni, da bo vaše pecivo in sladkarije dlje časa ohranila sveže. Plastično embalažo je tudi enostavno zapreti, kar pomaga preprečiti kontaminacijo.

Pomanjkljivosti plastične embalaže

Čeprav ima plastična embalaža številne prednosti, ima tudi nekaj slabosti. Ena glavnih pomanjkljivosti je, da plastika ni biološko razgradljiva, kar pomeni, da bo na odlagališčih ostala še leta po tem, ko jo zavržemo. To je seveda škodljivo za okolje in celoten planet.

Druga pomanjkljivost plastične embalaže je, da je ni mogoče vedno reciklirati, kar pomeni, da več plastike konča na odlagališčih ali v sežigalnici, pri čemer se lahko v okolje sproščajo škodljive kemikalije.

Plastična embalaža je pogosto izdelana iz fosilnih goriv, ki so neobnovljivi viri. Uporaba teh virov lahko prispeva k podnebnim spremembam in drugim okoljskim problemom, kot sta onesnaževanje zraka in vode.

Posodice iz rPetmateriala

rPEt je material, ki ga dobimo z recikliranjem PET plastenk in plastike. Uporaba reciklirane plastike je vedno bolj v uporabi, saj omogoča prihranek surovin z manj energije in z možnostjo recikliranja, ki pripomore k manjšemu onesnaževanju okolja. Vedno več podjetij in blagovnih znamk, ki so okoljsko osveščene, prehaja v bolj trajnosten način pakiranja z uporabo rPET embalaže.

Velika izbira velikosti in oblik

V podjetju Almima Embal imamo na voljo toliko možnosti plastične embalaže, da boste zlahka našli popolno rešitev za svoje potrebe. Ne glede na to, ali iščete nekaj preprostega in elegantnega ali nekaj zabavnega in prazničnega. Celotno ponudbo plastične embalaže si lahko ogledate tukaj.